Sunday, September 24, 2006

Nå er den endelig her ! Leica M8



Nå er ventetiden over :-)

Det første proffesjonelle digitale rammesøkerkameraet kaller de det.

Men faktum er vel at Epson RD-1 i samarbeid med Epson/Cosina/Voigtlander var lenge før dem? Og det må da kunne kalles proffesjonelt nok!

Alle som har ventet hadde nok også håpet på en fullformats sensor når det først skulle komme. Men nok mange som blir skuffet der med en objektivfaktor på 1,33x.

Skal Epson/Cosina/Voigtlander komme før dem igjen med deres neste modell eller vil det ikke være praktisk mulig å få til?

Prisen er selvsagt høy slik man måtte vente med en Leica, men for mange så var det kanskje mindre en fryktet?

Ventetiden er som sagt over og vi skal ikke si noe mere om det, men glede oss til
grundige tester av M8 og de andre Leica modellene som nå har kommet!


Under følger informasjon fra Lars Farnes AS:



Leica M8
Det første profesjonelle digitale rammesøkerkameraet
Høy oppløsning: 10,3 Megapiksel CCD sensor med minimal støy. Spesial tilpasset sensor med mikrolinser hindrer vignettering. Et tynt glassdeksel motvirker uønsket lys fra diagonalt lys.
Full lyseffekt: Med ISO verdier opp til 2500 åpnes nye muligheter for fotografering i eksisterende lys.
Rammesøker: Leica M8 har 3 sett søkerrammer for hhv 24 og 35mm, 28 og 90mm, 50 og 75mm objektiver. Med en objektivfaktor på 1,33x tilsvarer dette brennvidder fra 32mm til 120mm. Bruk av APO-TELYTT 135mm/f3,5 anbefales ikke. Rammesøkeren har en optisk forstørrelse på 0,68x.
Kompatibilitet: De anerkjent beste objektivene i verden vil komme til sin fulle rett på Leica M8. Alle M-objektivene vil med sin høye oppløsning komme til sin fulle rett. Leica M8 klarer seg uten et oppløsningsreduserende Moiré-filter foran sensoren slik at M-objektivene skal kunne gi sitt beste.
Kreativ fotografering: Den elektronisk styrte og meget stille lukkeren kan gi lukkertider ned til 1/8000 sek. Det gir mulighet for å bestemme dybdeskarpheten selv i skarpt lys med åpen blender. Med en kort blits synkroniserings tid på 1/250 sek blir det mulig å ta bilder i dagslys med kontrollert dybdeskarphet.
Stille og diskret er synonymt med M-systemet. Leica M8 er intet unntak.
Digital og varig: M8 er konstruert for å gi profesjonelle resultater i mange år. Det lukkede metallhuset er laget i en høykvalitets magnesium legering. Topp og bunnplaten er frest ut av et solid messing stykke og så sølv eller svart kromlegert. Med tanke på framtidige rawdata formater vil DNG teknologien bli implementert fordi det garanterer for langtids arkivering.
RAW data konverter Capture One LE.
Denne er inkludert i kameraet og sikrer at raw data levert fra CCD sensoren og lagret i Adobe Digital Negative (DNG) formatet vil bli framkalt med best mulig kvalitet. Fremkallingen av selv de fineste tonevalører som leveres i 16-bit bilder fra CCD kan sammenlignes med hva en får fra en farge diasfilm framkalt av et profesjonelt laboratorium.
Fjernkontroll programvare.
LEICA DIGITAL CAPTURE arbeider som en fjern kontroll av kameraet ved bruk i studio. Med USB kabel kan kameraet løses ut av datamaskinen og bildene lagres rett i maskinen. ISO-verdier og oppløsning kan styres fra datamaskinen gjennom programvaren.

Leica M8 listepris kr. 29.623,00 eks mva.
Levering vil begynne i uke 49.











0 Comments:

Post a Comment

<< Home