Friday, March 09, 2007

Farris fotoklubb møter Horten fotoklubb på Preus museum.



28 februar fikk vi fra Horten fotoklubb en invitasjonen til en fri guidet omvisning ved Preus Museum. På programmet, utstillingen Fotografiets Norske Historie - fra daguerrotypi til digitalisering. Samt utstillingen av fotograf Lee Friedlander.
Oppmøte onsdag 7. mars fra kl 19.00



Denne invitasjonen gikk ut til fotoklubbenen i Tønsberg, Tjøme, Sandefjord og Larvik. Desverre viser det seg i ettertid at Horten fotoklubb kun hadde vår adresse i Larvik (Farris Fotoklubb) og ikke til Larvik fotoklubb.



Men beskjeden om invitasjon ble i allefall fra vår side uformelt gitt videre til et klubbmedlem i Larvik fotoklubb helgen før onsdagens arrangement...



Ved oppmøte på Preus museum i Horten viser det seg desverre at ikke alle som hadde hatt muligheten til å bruke tid til en fri guidet tur i norsk fotohistore benyttet nettopp det.



Larvik fotoklubb er delvis uforskyldt.

Men vi setter et lite spørsmålstegn ved at det tilsynelatende ikke dukket opp noen fra Tønsbergsområdet det vil si Tønsberg kamraklubb og Tjøme fotoklubb. Klubber med et betydelig solid miljø, Tønsberg hadde et eget arrangement med bildekveld av David Lacina dagen etter på Sem 8 mars (noe vi fikk vite denne dagen). Men det er jo en kort tur til Horten for de fleste i Tønsberg. Er det slik at informasjoen om invitasjonen til Horten og Preus museum ikke nådde ut til medlemmene?

Eventuelle enkelt medlemmer fra Tønsberg og Tjøme får ha oss unskyldt om de var der. Men den oversikten vi fikk på plass så var det kun medlemmer fra Horten, Sandefjord og fra Farris fotoklubb i Larvik tilstede. En tok faktisk turen fra Oslo også.



Men det ble uansett et vellykket oppmøte for de som fant veien og det var ikke få selv om det var plass til mange flere...



Vi begynte med en liten runde i biblioteket hvor vi kikket på kamraene som er utstilt der før vi gikk over til norsk fotohistorie samt fotografiene av Lee Friedlander.



Det hele ble avsluttet over litt kaffe og en god samtale om foto i kafeterian.


Ved neste anledning håper vi at flere medlemmer fra flere klubber deltar.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home